Advokatens anbefalinger om kjøpsprosessen i Spania

1. Fastsette budsjett

Kunden bør budsjettere med kjøpesum + ca. 11 prosent omkostninger. Dette skal da dekke blant annet boligskatt til staten (8-10%), utgift til Notarius Publicus (1,5-2%), og advokathonorar (ca. 1%).

2. Ordne finansiering

Når du skal kjøpe en eiendom i Spania så kan du enten ta opp lån via din bank i Norge, eller en bank i Spania når du er på plass. Vi samarbeider med flere banker som Nykredit, Deutche Bank og Lloyds Bank. Dersom du har spørsmål vedrørende finansiering av bolig er det bare å ta kontakt for en uforpliktende prat.

3. Finne riktig bolig for deg

Basert på dine ønsker og kriterier får du oversikt over passende objekter til markedets beste priser. Vi har en løpende dialog før du kommer ned og enes om hvilke boliger som passer best. Vi anbefaler at du kommer ned på en visningstur og møte en megler i Spania- først da får du en riktig forståelse for de ulike stedene og hva du får for pengene dine.

4. Reservere eiendommen

Signering av reservasjonskontrakt ved godtatt bud. Deretter innbetales et depositum (€ 3.000-6.000) til din klientkonto hos advokaten. Dette er viktig å gjøre så raskt som mulig etter du har funnet din drømmebolig. Da blir boligen reservert og tatt av markedet.

Før du går videre i prosessen vil advokaten sjekke opp alle praktiske ting rundt boligen, f.eks. heftelser, drift av boligsameie mm.

5. Signering av salgskontrakt

Før signering av salgskontrakten må du ha ordnet en del praktiske ting som; gyldig pass, NIE-nummer (identifikasjonsnummer for utlendinger i Spania), spansk bankkonto, og evt. fullmakter. Vi setter deg i kontakt med norske advokater som hjelper deg med alt dette (inngår i ovenfor nevnt adokathonorar).

7. Notarius Publicus

Sluttføring av salget skjer hos Notarius Publicus i Spania. Til stede er Notarius, kjøper, selger, og megler fra Costa Eiendom. Her signerer du skjøte (escritura), betaler restoppgjør, og får overlevert nøklene. Dersom du ikke kan være til stede er det mulig å gi fullmakt til advokaten din.

Feiring

Vi samarbeider med norske advokater og Lill Lamenza Nielsen som har god erfaring med bolig salg og kjøp i Spania!