Skip to main content
 

Din eiendomsmegler i Spania

Mer enn 10 års erfaring på Costa del Sol

Fakta om Costa del Sol

Costa del Sol er en region som utgjør kystbyer og småsamfunn i den vestlige delen av Málaga-provinsen i det sørlige Spania – i den autonome regionen Andalusia. På folkemunne kalles ofte Costa del Sol for «Solkysten» eller enda greiere, bare «Costa´n». Tidligere besto kysten av små, rolige fiskerlandsbyer, men regionen ble totalt forandret i siste halvdel av det 20. århundre. Området er nå et verdensberømt turistområde med et nesten sammenhengende belte av bosettinger og turistområder langs hele kystlinjen.

Costa del Sol strekker seg vestover langs Middelhavskysten fra Nerja forbi Malaga by til østenfor grensen til Cádiz-provinsen. Her finner vi byer som Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Vélez-Málaga, Nerja, Torrox, Puerto Banús og Estepona.

Uansett hvor du befinner deg på Costa del Sol så er det alltid noe å finne på. Innbydene strender langs hele kyststripen, vakre fjell og elveleier hvor du kan gjøre vandringer, tusentalls av deilige restauranter og café´er, nærmere hundre golfbaner å boltre seg på. Sist men ikke minst så finner du kulturelle og arkitektoniske perler nesten hvorenn du setter kursen.

Den Norske Sjømannskirken på Costa del SolCosta del Sol er meget populært blant nordmenn og skandinavere for øvrig. Etter årenes løp er det også mye som er tilpasset vår livsførsel, både i form av mat, helsetjenester og butikker. I tillegg har Den Norske Sjømannskirken tilholdssted i Calahonda (mellom Marbella og Fuengirola). Sjømannskirken er et naturlig samlingspunkt for mange nordmenn, både i høytider, for bryllup, gudstjenester eller lunsjer og middager i kirkens regi.

Andalucía er kjent for sitt rike kulturliv, kontroversielle historie og generelle mangfold. Her er det noe for enhver smak, enten man ønsker en rolig eller spenningsfylt opphold.